couryard Addition

The program for this remodel of a traditional brick residence was to create a new Master Suite on the ground floor, allowing the aging clients to stay in their family home.  The solution involved creating a courtyard that the new addition is organized around, connecting the house to the outdoors with a space that can be used by the extended family for gatherings.  The project uses a gallery to link the existing Family Room to the new Master Suite, which becomes the organizing element, and connector for the entire project.  

The design updates a very traditional house by using modern detailing and sensibilities, bringing the design of the house more into the present, while keeping the original charm and design intent of the original.  

A separate addition on the side expands the existing Kitchen, creating a light filled room that includes a comfortable breakfast area, open to the Kitchen as well as the outdoor patio. 

Contractor :: Burton Custom Building